Verksamheten i Stoltgården

Stoltgården på Sollerön är ett trygghetsboende sedan 1989.

Stoltgården erbjuder idag 23 lägenheter (21 tvåor och 2 ettor), tillagningskök, matsal, dagrum, terapi- och hobbylokaler, studierum samt vinterträdgård.

På Stoltgården finns personal tillhands. En vicevärd, som känner de boende, är på plats varje dag, svarar på frågor och hjälper till med t. ex. administrativa ärenden.

Mixen av boende, besökare och restauranggäster i Stoltgårdens Mat & Café gör att det är liv och rörelse hela tiden. För familjemedlemmar är det enkelt och nära att hälsa på sina kära.

Hemtjänsten har sin bas på Stoltgården vilket bidrar till en värdefull dialog med boende och om potentiella boende. De äldre som bor här är i sin invanda hemmiljö, i lokalsamhället.

Det händer mycket på Stoltgården. Vi firar den svenska nationaldagen med mat och musik.

Köket dukar upp till julbord och påskbuffé. ”Kelinglunch” är en mötesplats för socknens damer med jämna mellanrum. Sollerö Pensionärsförening arrangerar ofta luncher här och kyrkan håller gudstjänster här ibland. En permanent fotoutställning hålls levande kontinuerligt.

Stoltgårdens centrala läge innebär också att man bor nära en välsorterad affär med generösa öppettider (COOP), kyrkan, prästgården med aktiviteter, sockenhuset med bibliotek, bingo och gympa samt skolan. Det är en stimulerande miljö där möjligheterna att träffa folk och umgås är stora. Man bor också nära naturen med gräsmattor, blommor och fruktträd och kan uppleva de fyra årstiderna på nära håll.

Stoltgården har rådighet över verksamheten. Organisationen är smidig där ledningen kan ta tag i saker snabbt och har lätt till snabba beslut. En timanställd vaktmästare bor 1 minut från Stoltgården. Ett nätverk av lokala företag och hantverkare kan snabbt anlitas.

Stoltgårdens Mat & Café serverar luncher och fika varje vardag samt erbjuder catering. Köket är en service för de inneboende men många Solleröbor är stamkunder. Under sommaren hittar också turister hit och njuter av svensk husmanskost.

Verksamheten har genererat positiva resultat ända sedan starten 1989. Varje år fonderas medel för underhåll och reparationer.

Välkommen att bo och besöka Stoltgården!