Verksamheten i Stoltgården

Bostadsrättsföreningen Soldi äger Stoltgården och driver ett trygghetsboende sedan 1989.

Idag finns 23 lägenheter (21 tvåor och 2 ettor) samt brasrum, allrum och Vinterträdgård för socialt umgänge och trivsel. Stoltgårdens centrala läge på Sollerön gör det enkelt för anhöriga och vänner att göra besök. Det centrala läget innebär också närhet till en välsorterad livsmedelsbutik (COOP) med generösa öppettider, Sollerö Kyrka, Prästgården, Sockenhuset med bibliotek samt Sollerö skola.

Mora kommuns Hemtjänst har sin bas på Stoltgården för sin verksamhet i socknen. Från och med 2024 i helt nya anpassade lokaler.

Sollerö Pensionärsförening arrangerar många trivselaktiviteter på Stoltgården. Det är luncher, fikastunder, gymnastik samt även bingo. En stor händelse varje år är firandet av Sveriges Nationaldag den 6 juni.

Möjligheterna att träffa folk och umgås är stora. Man bor också nära naturen med gräsmattor, blommor och fruktträd samt rådjur som smyger runt knutarna. Man kan uppleva de 4 årstiderna på nära håll.

Brf Soldi har rådighet över verksamheten. En liten och smidig organisation gör det möjligt att  ta tag i saker och komma till snabba beslut. Varje år fonderas medel för underhåll och reparationer.

Investeringar i fastighet och verksamhet sker kontinuerligt. De senaste under 2023 är en solcellsanläggning, ett trådlöst nätverk samt nya lokaler för Hemtjänsten.

Från och med 2024 är Stoltgårdens Mat & Café stängt. Ett samarbete finns med Wibe-restaurangen i Mora så att de boende kan förbeställa matlådor som levereras varma varje vardag.