Rekordmånga fiskare på Öppet Hus!

av | 4 okt, 2023 | Aktuellt

Sollerö Fiskevårdsområdes förening FVOF hade Öppet Hus i Gåstjärn när september blev oktober. Det var ”lapp på luckan” under lördagen (30/9). ”Vi brukar säga att det är mycket folk när det är 30 personer här och fiskar. Nu kom det över 90!” utbrister Kenneth Eriksson.

”Skolklasserna 3,4,5 och 6 från Sollerö skola var här tidigare och fick mycket fisk vilket var bra reklam för Öppet Hus.”

Solen var på sitt bästa humör och en lätt vind höll myggen borta.

Bilarna stod parkerade på rad vid vägkanten.

Runt tjärnen fanns förväntansfulla fiskare i alla åldrar. De som inte höll i kastspöt grillade korv och hamburgare vid den sprakande grillen och inne i övernattningsstugan puttrade den stora kaffepannan med kokkaffe.

Kenneth berättar att september har varit en fullbokad månad i Gåstjärn. ”Det har faktiskt varit svårt att hitta luckor för att fylla på med fisk. Intresset hos företag för event med kunder och personal är stort. Och många privatpersoner firar kalas här med familj, släkt och vänner. Fiske är en bra aktivitet att samlas kring. Man får både spänning och avkoppling,” säger en glad Kenneth Eriksson som tillsammans med sina kollegor Ove, Bert, Hasse med flera i FVOF sköter om och vårdar Gåstjärn.