Två populära TV-program spelas in på Sollerön!

av | 1 apr, 2023 | Aktuellt

Sollerön har haft deltagare i ”Robinson” vid flera tillfällen.
Vi får se om någon anmäler sig inför nästa säsong nu när programmet kommer att spelas  in på Sollerön i stället för Malaysia.

”Vi valde mellan Robinson och Paradise Island. Båda programmen passar för naturen och omgivningen på Sollerön,” säger Anders Lundin, som tyvärr själv inte kan fortsätta som programledare.

Det blir istället musikprofilen Roger Zakrisson från Rafio Siljan som tar över och kommer att grilla deltagarna. ”Väderstrecksbenämningen med Lag Nord och Lag Syd stämmer bra med en ö där man pratar i väderstreck,” säger Roger som ser fram mot programledarrollen. ”Soldkalven blir bas. Där kommer deltagarna i Lag Syd att slå läger. Lag Nord kommer att hålla till på Pissholmen mot Nusnäs.”En av grenarna blir blir notdragning. En annan blir tunnbrödsbakning över öppen eld. Resten är hemligt.

Men inte nog med det!

Med tanke på att ålderspyramiden ser ut som den gör i socknen (65+ i majoritet) är inte ”Paradise Island” aktuellt. Sollerön blir istället inspelningsplats för ”Romantic Hotel”. Åsengården är bokad för sommarens inspelningar. Det blir ”candle light dinners”,  romantiska nattdopp i poolen och romantiska provningar av både fäbodöl och björksav.

En övernattning i Pilgrimskapellet vid Svarttjärn kommer att locka många ensamma hjärtan att anmäla sig.

”Här finns marknaden. Vi hoppas att många lokala förmågor anmäler sig,” säger Camilla Collett som debuterar som TV-programledare.