Solleröns vikingar lockar turister även mitt i vintern!

av | 27 jan, 2023 | Aktuellt

Vi är vana att allt fler tyska husbilar besöker Sollerön på sommaren. Därför var det många som höjde på ögonbrynen när det plötsligt dök upp en karavan med 15 husbilar från Tyskland, Schweiz och Nederländerna nu i slutet av januari!

Abenteuer Touren heter resebyrån i Mainz som har specialiserat sig på att arrangera resor för husbilar. Resmålen är många och i många fall lite äventyrliga. Man drar sig inte för att resa till mörkaste Afrika eller till oroliga Mellanöstern. Nu var det Skandinavien som stod på tur. Målet är Nordkapp där man beräknas vara om en vecka. Efter Nordkapp väntar Lofoten och Trondheim innan färden går hemåt. Längs resan görs inplanerade stopp för speciella sevärdheter. Ett sådant var på Hembygdsgården på Sollerön!

Efter övernattning på Caravan Club i Levsnäs väntade vikingaguidning på Hembygdsgården.

Solleröns ”Grand Old Lady Viking” Astrid Gustafsson ställde upp med kort varsel och Jerry eldade i caféstugan så att gästerna kunde värma sig framför brasan.

”Det är en mycket intresserad samling människor som ställde många frågor,” säger Astrid. ”De ville verkligen veta mer. Att det var kallt i utställningsstugan spelade mindre roll för de är vana med strapatser. Allt blev mycket lyckat,” säger en glad Astrid.

Idén med vikingaguidning diskuterades med Caravan Club redan inför sommaren 2022. Campinggästerna söker efter aktiviteter och Solleröns vikingahistoria är intressant.

Kanske dagens händelse kan leda till ett samarbete mellan Caravan Club och Hembygdsföreningen om vikingaguidningar den kommande sommaren?

Lasse Nordström