Golfen gör come back!

av | 18 apr, 2021 | Aktuellt, Företagsamma, Glimtar från socknen

Efter ett års frånvaro kommer golfälskare att kunna spela golf på Sollerön igen.
”Om vädret tillåter sker premiären redan den 1 maj, ”säger greenkeeper Mårten Mattsson.

När Solleröbladet besöker golfbanan råder det en febril aktivitet med att iordningställa banan. Bunkrar krattas på tidigare hål 18 som nu ska bli hål nr 9. ”Det blir en 9-hålsbana men det finns flera utslagsplatser (tee) på varje hål så det går att pröva att slå ut från olika avstånd,” säger Mårten.

Det är onekligen ett smart och genomtänkt upplägg som den nya klubben Solöns GK presenterar. ”Premiäråret kommer vi inte att ha någon anställd. Vi samarbetar med restaurang Jugen Jon,” säger ordförande Anna Magnusson. ”Jugen Jon kommer att fungera som vårt klubbhus. Där finns det redan fika, mat och toaletter. Vi kommer att ha en hörna med möjlighet att köpa golfsaker, och man betalar med swish. Den första tiden är det bollränna som gäller men så småningom går det att boka digitalt.

Förra sommaren var en riktig golfsommar i hela Sverige. Antalet klubbmedlemmar ökade med +33% i Sverige. Vi hoppas och tror att trenden fortsätter med tanke på att golf spelas utomhus och att det är lätt att hålla avstånd. Intresset är stort, allt fler upptäcker hur kul det är att spela golf. Vi kalkylerar med ca 100 medlemmar men självklart hoppas vi på mer. (Solleröbladet flikar in att man tänker bli medlem.) Vi öppnar en bana som gör det lätt för både unga och äldre att kunna utöva golf som idrott. På så sätt bidrar vi till ett aktivt fysiskt och psykiskt liv och därmed välmående i stort ur socialt och kulturellt perspektiv.”

Solleröbladet konstaterar att det är bra för hela socknen att golfbanan öppnar igen. Det blir fler övernattningar i stugor och på Caravan Club. Ökad försäljning i Koopen och det kan bidra till ökade arbetstillfällen.

”Vi är även med i BID-projektet besöksnäringsgruppen på Sollerön där aktörer inom besöksnäringen samarbetar genom att bl a marknadsföra varandra,” avslutar en entusiastisk Anna Magnusson som tycker att ideella krafter är fantastiskt!

Besök gärna www.solongolfklubb.se så får du veta mer om hur du spelar golf på Sollerön.