Folkfest på Sollerön!

av | 26 sep, 2022 | Aktuellt

”En gång är ingen gång, två gånger är en tradition,” brukar man säga. Kanske det stämmer in på ”Skördefest på Sollerön?”

Än en gång blev det en folkfest på Båkkan. Från Sockenhuset, via Kyrkan till Prästgården, Kopen och Klippen sträckte sig festområdet. Parkeringarna fylldes snabbt på och det myllrade av sockenbor och besökare.

De som var hungriga kunde välja mellan kolbullar, vårrullar, pumpasoppa, burritos och vegetariskt. Jo, det fanns också förstås varm korv och hamburgare och kön till den populära Crêperian var alltid lång.

Lokalproducerade produkter låg på främsta plats i de många marknadsstånden.

Vad sägs om honung, marmelad, ägg, läfsor, ost, spetskål, squash, morötter, potatis eller vackra solrosbuketter och plantor? Man kunde provsmaka på äpplesorter från Äppleträdsallén och olika slags handarbeten fanns till försäljning. Många loppisfynd gjordes på Återbruket Klippen. Kulturinslagen var många med dräktutställning, fotoutställning och levande musik.

Som final på Skördefesten slogs det världsrekord i Sollerö Långdans. Hela 91 personer dansade inne i Kyrkan. Se det blev en dag att minnas tills det är dags igen!