Det händer mycket på Sollerön!

av | 25 jul, 2023 | Aktuellt

Vikingadag på torsdagen. Sommarmarknad på lördagen och Hantverksdag på söndagen.
Attraktionerna avlöser varandra på Sollerön.

Bengtsarvsvägen var full med parkerade bilar och besökarna ”minglade” bland de många vikinga-aktiviteter som visades på Tunet på Hembygdsgården. Järn smiddes och blästerugnen var igång. Hela 50 intresserade följde med på vikingaguidningen längs Natur- och Kulturstigen.  Glassen och kolbullarna tog slut. Ordet succé ligger nära tillhands.

Sollerö Sommarmarknad är populär. Knallarna var många på Sommarmarknaden men i år kylde regnet ned och tog lite udden av evenemanget. Handeln var ändå i full gång med hantverk, fiskedrag, kokosbollar, läfsor och mycket mera. Flera Loppis syntes bland de många stånden och ännu fler pågick i flera byar på ön.

Vädrets makter visade sig vara nådiga på Hantverksdagen. Regnmolnen gick runt ön och hamnade i Mora vilket gladde många.

Imponerande att se hur många olika slags hantverk som kan uppbringas i socknen. Träarbeten, vävarbeten, ullhantverk, linberedning mm.  Besökarna kunde även b l a handla kroppsoljor och vårrullar. Folkmusiktoner ekade mellan de gamla timmerhusen. Det var Mora spelmanslag som stod för underhållningen. Hembygdsgårdens Café var populärt i solskenet. Ett Café som för övrigt har öppet hela sommaren.

Som sagt, det händer mycket på Sollerön.