Sollerömacken byter leverantör!

av | 13 sep, 2021 | Aktuellt, Sollerömacken

Den 1 oktober tar Oljeorder AB i Mora över leverans- och driftsansvar för Sollerömacken.

Oljeorder AB är ett familjeföretag som varit i oljebranschen under flera generationer. Nu är det bröderna Daniel och Magnus Frost som har tagit över verksamheten efter far Lars och farfar Tore. ”Det finns mycket erfarenhet i bolaget, vi vill expandera lokalt och då passar Sollerön bra in,” säger en glad Daniel Frost när Solleröbladet träffar honom på kontoret vid Örjastäppan. Sockenföreningen, som äger Sollerö Petroleum AB, är mycket nöjda med leverantörsbytet. ”Det känns bra med en ännu mer lokal leverantör,” säger Staffan Bond, Sockenföreningens ordförande. ”Också tryggt med mycket erfarenhet och kunnande hos Oljeorder. Det blir en nystart för Sollerömacken. Utvecklingen är positiv och macken ska bli ännu bättre.”

Oljeorder AB driver stationer i Linsell och Lillhärdal i Härjedalen samt Idre Fjäll, Våmhus och Älvdalen. Det senaste tillskottet är Lofsdalen. ”Nu väntar vi på bygglov i Venjan,” säger Daniel Frost. ”Vi är lyhörda och lyssnar på kunderna. Att vara lokal är därför viktigt för oss. Sollerömacken kommer att fortsätta att heta Sollerömacken. Utvecklingen visar att kunderna uppskattar att tanka lokalt.

Det första vi gör är att asfaltera. Så småningom kommer en elektronisk prisskylt att sättas upp och under nästa år installeras en ny pump. Vi kommer att ansvara för driften, skötseln och leveranser.

Invigning kommer att ske framöver när allt har kommit på plats och det meddelas i Solleröbladet,” avslutar Daniel.