Sold´s Finest längtar efter att vara “On the road again”

av | 8 mar, 2021 | Aktuellt, Glimtar från socknen, Musiker

Vi kan höra dem på Radio Siljan nästan varje dag med hitlåten ”When I was too young”. En tisdag kväll besöker Solleröbladet reploka- len i Sockenhusets källare.
Namnet låter ju som en Finest Scotch, varifrån kommer det?
Jo, det var faktiskt Conny Bondeson som myntade namnet.

I tonåren, när vi satt i busskuren utanför kyrkan, kom Conny förbi och sa: ”Här sitter Sold´s Finest!” Han tyckte kanske att det var Solleröns framtid som satt där. När vi sedan skulle hitta på ett namn på bandet så tog vi det.”

Med inspirationskällor som Eddie Medusa och Jerry Williams startade ban-det hösten 2013. Första spelningen var på Boggberget i Evertsberg följt av Pub 38 och sedan har det rullat på. Borgafjäll och Dorotea i norr och Nyköping i söder är längst bort bandet har spelat. De flesta spelningarna har varit i Dalarna och runt Siljan. Av kända skäl är det inga spelningar just nu men grabbarna repar kontinuerligt och längtar efter att ge sig ut med turnébussen när pandemin är över.

www@soldsfinest.se kan man se att bandets genre är Rock’n roll med inslag av rockabilly från Solens Ö med en repertoar som går hem i alla åldrar. Bandet består av Alexander Eriksson på trummor, Mattias Olsson, klaviatur, Robin Särnebro, kompgitarr, Kim Jansson, bas och Niklas Göransson gitarr. Sjunger gör de allesammans. Från början var även Böte Eriksson med på munspel.

Sold´s Finest gör inte bara covers utan har hela ca 20 egna låtar i repertoaren. ”Fast i Grängesberg”, ”Uno-X-macken” och ”Farväl min sommar” är några exempel. Bandet har legat på både Siljanstoppen och Dalatop pen och kommit tvåa i P4 Nästa efter Stiko Per.

You Tube kan du lyssna till Sold´s Finest låtskatt.