Nu pensioneras scentyget i Lärkasalen!

av | 23 jan, 2023 | Aktuellt

Det är minus 19 när sparken glider fram i gnistrande sol till Sockenhuset på söndag förmiddag. Där inne i värmen är det full aktivitet i Lärkasalen.

Sex medlemmar i Sockenföreningens Husgrupp demonterar ridå och scentyg, som efter drygt 30 år (sattes upp 1991) förtjänar att gå i pension. Ringar klipps bort och det gamla tyget viks ihop snyggt och prydligt för det kanske kan återvinnas? Klart är att det behöver tvättas rent efter alla föreställningar som det har varit med om. ”Tänk om scentyget kunde tala?”

Nytt scentyg är beställt hos kapell- och segelmakare Rolf Gromer i Stockholm. Tyget är Molton. En borstad, flamskyddad och ljudabsorberande textil som används mycket som scentextil. Hela 90 kvm kommer – om tidsplanen hålls – att vara på plats innan Bittis show ”Rooligt” som har premiär den 23 februari.

Investeringen görs möjlig bland annat genom ”vindpengar.”

Lärkasalen har de senaste åren genomgått en renovering. Ett nytt trägolv pryder golvet och ett nytt fräscht serveringskök finns tillhands för kalas och möten. Evenemangen avlöser varandra med yoga, bingo, filmvisningar, föreläsningar, shower, årsstämmor mm.

Välkommen att besöka Lärkasalen!