Många mötesplatser på Sollerön!

av | 13 sep, 2022 | Aktuellt

Solen var på ett strålande humör på Solens Ö dagen före Valdagen. Vi gjorde ett stopp vid förskolan Filiorum på Vibergsvägen. Filiorum firade jubileum.  Den goda doften av grillad korv spreds i grannskapet. Barnfamiljer möttes och umgicks och barnen lekte med trampbilar och andra leksaker. Välbekanta musiktoner hördes. Det var inga mindre än Sold´s Finest som bjöd på rock and roll.

Nästa mötesplats var Kopen där Klippen hade öppet. Därifrån kom också goda dofter. Per Anderssons matvagn hade öppet och serverade mexikanska burritos och quesadillas. Parkeringen var full och kommersen var i full gång i butiken och i Återbruket.

Mätta i magen fortsatte cykelturen förbi Kråkkan och ned till Utanmyra. Borta i Norby hade Silwagården öppet för det var ”Mat vid Siljan – helg.”

Här möttes bilar på den smala vägen och besökarna mådde bra bland frukt, blommor, grönsaker, korvar, chili, honung och konstutställningar i trädgården. Kaffe med goda bakverk serverades och kön var lång till mumsiga läfsor i Caféet. Många nyfikna Solleröbor var där men majoriteten av folket var utsocknes.

Det bjuds på mycket här på Sollerön. Snart stundar Skördefest med många möten!