Hårdrock i Rothagen!

av | 5 apr, 2021 | Aktuellt, Glimtar från socknen, Musiker

Festivaler och konserter lyser med sin frånvaro. Nu senast var det arrangörerna av Sweden Rock som kastade in handduken.

Hårdrockbandet Eclipse med frontfiguren Erik Mårtensson har tvingats ställa in turnéer i USA, Europa och Japan två år i rad. Hemma i studion på Rothagevägen är dock Erik fullbokad med jobb. ”Utöver det att jag skriver och komponerar så producerar jag musik för band över hela världen,” säger Erik. ”Jag har till och med haft band ända från Honduras som skickade hit musik- material som behövde mixas i studion.”

Erik berättar att det började med att hans tre år äldre bror lyssnade på hårdrock, som hade ett starkt fäste i Mora. Samtidigt hörde Erik hur grannen Hans Eriksson spelade Spotnicks och Shadows på gitarr. ”Det var då jag fastnade för hårdrock som genre och gitarr som instrument,” säger Erik. ”Det man upplever i unga år sätter ju djupa spår för resten av livet,” fortsätter Erik, som har levt på sin musik sedan ca 15 år tillbaka.

Erik spelar i flera band men det är Eclipse som är huvudgruppen. Det var med Eclipse som resan med plattor och liveuppträdanden på de stora scenerna startade. Gruppen har även tävlat i melodifestivalen och han har skrivit bidrag till både finska och norska Eurovision. ”Vi hoppas kunna turnera i oktober men det känns väldigt osäkert som läget är just nu.”
Solleröbladet frågar hur Erik får idéer och inspiration?

”Det är pauserna som är viktiga för kreativiteten. Det händer, att när jag är ute och springer på Sollerön, kommer jag på en låt. När jag kommer hem springer jag direkt in i studion och sjunger in slingan så att jag inte ska glömma bort den,” skrattar Erik som tillägger att det är sådan livskvalitet att kunna bo och jobba här på Sollerön.

Eclipse musik finns att lyssna på Spotify eller om man så önskar beställas från någon skivaffär på CD eller vinyl.