Anders Berg till minne

av | 18 apr, 2021 | Aktuellt

Anders, Sollerö Hembygdsförenings ordförande, saknas oss nu! Han avled i slutet av februari efter en tids sjukdom. Han har haft ordförandeposten sedan 2013, det senaste året trots att han visste att hans tid på jorden inte skulle vara så länge till. En kämpe var han!

Att västgöten Anders etablerade sig så väl här på Sollerön och så småningom blev en naturlig ledare för hembygdsföreningen förklaras av hans särskilda förmåga att bekanta sig med och engagera människor. Detta har visat sig i de ovanligt många aktiviteter som försiggått i föreningen under hans ordförandeskap, till exempel sommarkonserter, fäboddagar, kvarndagar vid Mångbro skvaltkvarn, renovering av hembygdsgårdens byggnader, jubileumsveckan 2015, då Sollerö hembygdsförening fyllde 100 år och naturligtvis vårt årliga midsommarfirande.

Verksamheten ledde han med både pondus, generositet och värme. Vi minns alla möten i Anders och Christinas vackra hem i Gruddbo. Där skojade vi, pratade allvar och fikade. Vi minns hans initiativförmåga och strävan att få saker gjorda. Att så många både på Sollerön och på andra ställen i landet välkomnar besökare vid ytterdörren med Solleröns sockenflagga är Anders förtjänst.

Vi saknar Anders både som medmänniska och ordförande!
Styrelsen för Sollerö hembygdsförening.