Välkommen till min skog!

av | 13 mar, 2022 | Aktuellt, Företagsamma, Glimtar från socknen

”Jag har i många år funderat på att göra något för att berätta mer om min skog”, säger Roine Andersson i Bölkitt på Sollerön.

”Jag har levt med min skog i hela mitt liv. När jag var ung följde jag med pappa Nils, ut i skogen ibland. Mitt intresse för skog grundlades då. Med tiden tog jag mer och mer ansvaret för vår skog. Jag har gått många kurser och lärt mig mycket om skogsskötsel. Det är häftigt att följa resultatet som så snabbt visar sig efter mina arbeten. Speciellt röjningarna.

För mig handlar det inte om att skogen är en resurs som ska ge maximal ekonomisk avkastning. Skogen är en källa till stor glädje. Det är en ynnest att få sköta om den under min tid och vara en länk i kedjan av brukare. Skogen är en oas för oss alla där vi kan koppla av och ladda batterier samt njuta av flora och fauna. En stor lunga för oss och jätteviktig för kretsloppet i naturen.”

Roine fortsätter. ”När Mellanskog kom med ett ”Informationspaket” för skogen klickade det till direkt. Det där ska jag göra, då blir skogen personligare för oss alla,” säger Roine.
Efter att ha formulerat och skickat in beställningen kom informationsskyltarna och jag kunde sätta upp dem på min del av elljusspåret (raksträckan och backen ner mot sjön).

Jag känner stort ansvar mot naturen och den här platsen som används av så många människor. Jag är också stolt över att få leverera klimatvänliga produkter. Samspelet med naturen är viktigt för mig,” avslutar Roine som hälsar alla välkomna till sin skog i elljusspåret på Sollerön.

”En bra kombination med skogspromenad och kunskaper.”

Välkommen till Roines skog

Lasse i Vibergsgården