Vagnsbrist ger inställda tåg till Dalarna

Underhållsarbetet av tåg tar just nu längre tid än vanligt. Det är den kraftiga isbildningen som ställer till det och medför fler skador på vagnarna. Det medför att SJ nu går kort om vagnar och att man tvingas ställa in flera avgångar från och till Dalarna.
De som drabbas värst är de resenärer som åker till och från Säter och Hedemora. Bussar har satts in mellan Avesta Krylbo Hedemora Säter och Borlänge istället för de avgångar som berör tåg 64. Övriga avgångar ersätts inte, där hänvisas resenärer istället till övriga avgångar.

Svårt att nå
– De som bokat biljett hos oss når vi och kan meddela om inställda tåg. Men de som reser med oss på sitt Dalatrafikskort når vi inte på samma sätt där måste resenären själv vara uppmärksam och kolla om tågen går, säger Martin Drakenberg Affärschef Tåg i Bergslagen, Stockholm – Borlänge/Falun – Mora
Trycket på järnvägen är högt i hela Sverige och det medför att det inte finns några reserver att ta till vid sådana här lägen.
Är det här ett sätt att vänja resenärerna vid färre tåg till Dalarna framöver?
– Absolut inte så fort vi får ett vagnsläge som tillåter så kommer vi att gå upp i full trafik igen och vi kommer inte att minska trafiken till Dalarna kommande år. Min ambition är att vi på sikt inom närtid utöka trafiken till och från Dalarna, säger Martin Drakenberg.

Prognosen för när alla tågavgångar skall vara igång igen är satt till den 22 mars.

2019-03-15 09.05