SMHI: Fortsatt stor gräsbrandsrisk – Larm om gräsbränder

Under tisdagen och onsdagen är skogsbrandrisken stor i norra Västergötland, Närke och på Gotland rapporterar SMHI. Vidare är gräsbrandsrisken tisdag och onsdag eftermiddag stor i nordvästra Svealand och Norrlands kust- och inland. Gäller i hela Dalarnas län utom i Dalafjällen.

LARM OM MARK- OCH SKOGSBRÄNDER:

Onsdag 27 maj

Räddningstjänsten släckte brinnande rishög i Klenshyttan
Brandkåren i Ludvika larmades klockan 18.01 under onsdagskvällen till Klenshyttan efter att det hade börjat brinna i en rishög. Efter att brandpersonalen hade släckt branden i rishögen lämnade man platsen och återgick till brandstationen.

Brand i terräng i Borlänge

Brandkåren i Borlänge fick ett larm klockan 09.28 på onsdagsförmiddagen om en brand i terräng. Det var en mindre glödbrand.

Tisdag 26 maj

Mindre markbrand på Gäddö i Runn
Räddningstjänsten larmades till Gäddö i Runn i Borlänge kommun efter att det börjat brinna i terrängen. Privatpersoner var på ön och de larmade. Borlänge brandkår fick larmet klockan 19.58 på tisdagskvällen. Brandkåren for ut med båt till ön. Det var en mindre markbrand. Väl på plats med båten kunde brandpersonalen rapportera att de kunde släcka av markbranden inom 10 minuter.

Gräsbrand i Söderbärke
SOS Alarm gick ut med larmet på tisdagen klockan 16.30. Enligt inringaren ska det alltså brinna i gräset vid Urnäsudden i Smedjebackens kommun och det ska vara en snabb spridning av elden.
Brandkåren i Smedjebacken ryckte ut till brandplatsen. Det var en gräsbrand i en slänt. Ingen spridningsrisk. Brandstyrkan släcker av detta och läget är under kontroll.

Äldre larm om gräs- och skogsbränder:
Många larm om gräs- och skogsbränder

2020-05-26 17.00
Uppdaterat: 2020-05-27 13.00
Uppdaterat: 2020-05-28 11.30