BromanGard

BromanGard Ateljécafé och Bed & breakfast

Det var en gång en dalkulla från Ryssa som på Vasaloppet träffade en hallandspåg. Tycke uppstod! Kullan som var konstnär hade drömmar om en ateljé. Drömmar är våra livs vägvisare så när byns konsumaffär blev till salu så bestämde sig paret för att förverkliga sina drömmar, men vad skulle stället heta? I byarna här i Dalarna är det en gammal tradition att man döper husen efter namnet på husbonden och sedan följt av det dialektala ordet för gård nämligen gard.

Kullan, Lena Broman och pågen, Frederic Gard slog sina namn ihop och sagt och gjort BromanGard fick sitt namn och sin start…

Idag är vi ett litet B&B där du bor bekvämt och mysigt i hemmiljö med ett porlande vattendrag strax utanför fönstret och byns egen midsommarstång precis framför huset. I våra två rum i huvudbyggnaden är inte husdjur tillåtna men inom kort öppnar vi ”Drängkammaren” ute på gården och där välkomnar vi även våra fyrbenta gäster.

Vi bjuder in till ett Café med hembakade bullar och kakor, nygräddade våfflor med hemkokt sylt och grädde. Sommartid har vi självklart äkta Sia-gräddglass från Halland som kan avnjutas på uteserveringen intill kanten vid byns fina vattenspegel, Ryssån.

I ateljén hittar du Lena Bromans romantiska akvareller tillsammans med genuint hantverk från traktens slöjdare och äkta dalahästar från Nusnäs.

Vi hälsar er varmt välkomna!  Lena & Frederic

Webbplats