Ny körledare på Sollerön

av | 11 mar, 2022 | Aktuellt

Sigge Runbäck är ny ledare för Sollerökören och Stöttepelarna.

”Jag leder Oxbergskören sedan i höstas och fick därför ett erbjudande från Mora församling om att även engagera mig på Sollerön,” säger Sigge.
”Tidigare i mitt musikliv har jag varit kantor i Rättvik under 25 år och i Mora under 5 år.”

Sigge fick musiken med modersmjölken eftersom han är uppväxt i ett kantorshem i norra Bohuslän. ”Jag spelar orgel och tycker om klassisk kyrkomusik,” fortsätter Sigge. ”Om jag ska välja någon favoritmusik så blir det nog dirigenten och tonsättaren Anders Öhrwalls tolkningar av Bach. De gav nytt liv till Bach,” säger Sigge.
”Det känns skönt att komma i gång med verksamheten efter pandemin. Körens framträdanden blir mestadels i kyrkan medan Stöttepelarna kommer att sjunga och sprida glädje på vårdhemmen som nu öppnar upp igen. 

Söndagen den 3 april är det ”nypremiär” i Sollerö kyrka kl.11.00 och i Mora kyrka kl.15.00 tillsammans med Oxbergskören. Sedan ser vi fram emot den stora dagen på kyrkoåret – Påskdagen – då alla är välkomna att lyssna på Sollerökören igen.

Alla med körvana välkomnas att ta ton. Ring mig gärna på 070 – 3370827.

Speciellt basar och tenorer,” avslutar Sigge.

Lasse Nordström