Kultur- och fritidsnämnden har utsett Astrid Gustafsson till 2020 års kulturpristagare i Mora

Kultur- och fritidsnämnden har utsett 2020 års kulturpristagare i Mora
En enig kultur- och fritidsnämnd har utsett 2020 års kulturpristagare i Mora. Det blev före detta gymnasielärare Astrid Gustafsson som har arbetat med att kartlägga och undersöka vikingatiden på Sollerön. Motiveringen lyder som följer: “För långvarigt och djupt engagemang kring vikingatidens lämningar på Sollerön. Astrid har genom nationella och internationella kontakter strävat efter att tydliggöra och belägga den tidiga bebyggelsen på Sollerön. Hon har i dokumentation, genom visningar och praktisk forskning lämnat viktig information om bygdens historia till eftervärlden.”
Varma gratulationer!

Välkommen att följa nationaldagsfirandet i Mora kommun!
I år blir det ett digitalt arrangemang som du kan följa var du än befinner dig. Det sänds på kommunens webb-TV-kanal från kulturhuset. Det blir sång och musik och medverkan av kulturskolan, utdelning av priser och stipendier för kulturinsatser. Vi uppmärksammar också alla fina idrottsprestationer av våra talanger i Mora. Högtidstalare: Eva-Lena Frick, VD Vasaloppet. Prisutdelare: Anna Hed och Lennart Sacrédeus, ordf. i kommunstyrelse resp. fullmäktige. Konferencier: Anders Rosén.
Här kan ni följa sändningen den 6 juni med start klockan 14.00: https://mora.screen9.tv/…/S7zWyfT6…/nationaldagsfirande-2020

2020-06-05 11.00