Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vinterkonsert Sollerökyrka

söndag 29 december, 2019 kl. 19:00

Guran, Nyberg & Nord

EN HYLLNING AV BJÖRN AFZELIUS

Det är 20 år sedan Björn Afzelius gick bort.
Hans sånger är älskade och ofta framförda i olika sammanhang runtom i hela Skandinavien, och låtar som Tusen Bitar, Sång till friheten, Till min kära, Isabelle, Ikaros, Ljuset har blivit en stor del av vårt gemensamma musikaliska arv.

Denna trio är ute på en turné under vintern, men kommer inte till Dalarna. Därför har dom lagt in en extrakonsert på Sollerön söndag 29:e december. Olle Nyberg arbetade med Björn Afzelius i 15 år som keyboardspelare, Kapellmästare och producent på flera av hans album. Han har dom senaste åren turnerat med trion Guran, Nyberg & Nord, där dom framför Björns låtar på ett högst personligt sätt, med anekdoter och storys från tiden med Björn.

Med sig på gitarr och sång har han, Mikael Nord Andersson, bördig från Sollerön. Han är en av dom stora musikaliska tungviktarna med namn som Roxette, Ulf Lundell, Eva Dahlgren, Mikael Rickfors, Björn Skifs, The Rasmus och Scorpions på sitt CV.

Sist men inte minst i denna trio, får vi möta Göran ”Guran” Blomgren på sång och gitarr. Guran var turnéledare och ljudansvarig för Björn Afzelius under 10 år.

Han har en lång historia bakom sig som trubadur, och delar givmilt med sig av historier från tiden med Björn. Det är alltså dukat för en unik resa i Björn Afzelius universum med många låtar som faktiskt är mer aktuella nu än någonsin.

Trion har speciellt för konserten på Sollerön bjudit in Petra Kvännå, så att hon kan dela med sig av sin fantastiska stämma och utstrålning. Något vi blivit bortskämda med och inte vill vara utan.

På bas medverkar Anders Olsson från Sveg. Även han har medverkat på inspelningar med Björn Afzelius. En fantastisk musiker som gärna dyker upp och är med, där det händer saker.

Detaljer

Datum:
söndag 29 december, 2019
Tid:
19:00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Sollerö kyrka
Budgatu 1
Sollerön,
+ Google Map

Detaljer

Datum:
söndag 29 december, 2019
Tid:
19:00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Sollerö kyrka
Budgatu 1
Sollerön,
+ Google Map
© Copyright - Sollerö sockenförening | tnaas