Laddar Evenemang

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bryggdans

fredag 12 juli kl. 19:00

 

För två år sedan drog vi igång bryggdansen. En fin gammal tradition som vi håller på att utveckla. Dans vid Ångbåtsbryggan på Sollerön till svängig jazz- och spelmansmusik framförd av folk med en bred och lång tradition inom folkmusik, jazz, pop m.m.

Vi har en fantastisk orkester som många pratat om som vårt svar på BAO – alltså Bengan and Olle: Ett stort 7-mannaband som spelar allt från tunga Orsapolskor via romantiska sommarvalser till swing och boogie i en kompott som tilltalar alla smaker.

Att få dansa vid Siljans strand till ett sånt här kapell var min största sommarupplevelse säger en besökare från förra årets bryggdans. Och det blir allt mer av en spelmansstämma. Det har spridit sig bland folk, och många musikanter har spontant börjat dyka upp för att vara med och jamma på denna happening.

Bengan Janson, fick i år en Grammis tillsammans med spelman Per Gudmundson. Bengan är en dom främsta dragspelarna i Sverige och har gör hundratals konserter varje år med olika konstellationer. Han spelar också med Peter Karlsson, Bohus Big Band, Kalle Moraeus, Ann-Sofie von Otter för att nämna några.

Olle Nyberg har spelat piano sen barnsben och har skapat otroligt mycket kontakter genom åren vilket kommer till glädje vid denna tillställning. Olle har spelat med många stora artister genom åren bl.a. Ulf Lundell, Björn Afzelius och Dr. Hook. Sedan 3 år är han fast medlem av Sven-Ingvars och det kommer säkerligen att finnas några av deras gamla örhängen på repertoaren även denna kväll.

Förutom dessa två rutinerade herrar är det en samling spelglada och proffsiga musikanter som ingår i kapellet: På fioler Tommy Gjers och Eva Janson, på gitarr Sölve Olofsson, bas Anders Olsson och på trummor Kire Mångs.

Arrangeras av Kulturföreningen AMBRA med stöd av Folkmusikens hus.

Detaljer

Datum:
fredag 12 juli
Tid:
19:00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Ångbåtsbryggan
Ångbåtsbryggan Sollerön
Sollerön, 79290
+ Google Map

Detaljer

Datum:
fredag 12 juli
Tid:
19:00
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Ångbåtsbryggan
Ångbåtsbryggan Sollerön
Sollerön, 79290
+ Google Map