Boulebanan invigd!

av | 19 jun, 2022 | Aktuellt, Sollerö IF, SoPF Aktuellt

Idrottsparken på Sollerön fick en ny arena när Sollerö Pensionärsförenings boulebana invigdes i strålande solsken. Invigningsmatchen spelades mellan Återbruket Klippen, Sollerö Sockenförening och Sollerö Pensionärsförening. Självklart(!) var det Pensionärsföreningen som segrade i en jämn match.

”Den nya banan är hårdare och därmed snabbare än de banor som finns i Vinäs,” säger en entusiastisk Lars Hällsten, ordförande i Sollerö Pensionärsförening. ”Banan har tre parallella spelfält,” fortsätter Lars. ”Alla är välkomna att spela. Det är Drop-In som gäller. Inga förhandsbokningar behövs,” säger Lars, som hoppas att många boulesugna prövar den nya banan så snart som möjligt.

Boulebanan ligger vid Idrottsparkens gamla gammeldansbana där det finns en möjlighet att söka skydd under tak ifall regnet kommer. ”Bygget av boulebanan har möjliggjorts med bidrag från Återbruket Klippen, vindpengar från Sockenföreningen/Hembygdsföreningen samt privata företag,” säger en glad och tacksam Lars Hällsten.