Landsbygdsnytt Dalarna: Älgkrock vid järnvägsövergång i Ilbäcken

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS Alarm vid klockan 06.42 på torsdagsmorgonen. Det rörde sig om en viltolycka, en personbil krockade med en älg. Olyckan inträffade vid järnvägen vid Ilbäcken väster om Dala-Järna, närmare bestämt på vägen mellan Skamhed och Skålö. Efter olyckan ska det även ha uppstått någon form av läckage.
– Det gick väldigt bra. Föraren var ensam i bilen och klarade sig utan skador. Jägare kallades till platsen och fick avliva älgen. Bilen behöver dock bärgas från platsen, säger Bo Lundberg, räddningschef för räddningstjänsten i Vansbro.
Kollisionen med älgen inträffade intill järnvägsövergången på platsen.
– Men det var ingenting som hamnade på järnvägsspåret. Det är öppna fält på platsen, men det var så mörkt att föraren inte såg älgen innan det var försent, säger Bo Lundberg.

2017-10-12 10.20