Landsbygdsnytt Dalarna: Trafikolyckor i Tyfors, Limedsforsen och Bjurfors – Bil rullade ner i Årbosjön i Sågmyra – Bilbrand i Bengtsheden

Singelolycka med personbil i Tyfors
På fredagskvällen fick SOS Alarm ett larm om en trafikolycka i närheten av Fredriksberg, inom Ludvika kommun. Det handlade om en singelolycka efter riksväg 26, söder Tyfors, med en personbil inblandad. Ingen person skakades i det som var en avåkning.

Flera bilolyckor och en bilbrand i länet i natt
Enligt larm som kommit in till SOS Alarm under natten till lördag har det varit en händelsefylld natt i Dalarna.

En bil från ett väktarbolag körde ner i diket, efter att föraren väjde för ett rådjur och krockade med mitträcket vid Bjurfors på riksväg 68 i riktning mot Avesta.  Vid klockan sextiden i morse så körde en väktarbil av vägen och krockade med mitträcket, i samband med att föraren väjat för ett rådjur. Personen ska ha varit ute ur bilen och det finns inga uppgifter om att andra passagerare ska ha befunnit sig i bilen. Räddningstjänsten i Avesta larmades till olycksplatsen och en ambulans fick transportera föraren till sjukhus. Han ska ha haft smärtor i rygg och nacke. Polisen skriver på sin hemsida att de har uppgifter om olyckan för vidare utredning.

Också en förare i höjd med Limedsforsen ska ha kört av vägen när hen somnat bakom ratten. Det var i närheten av Limedsforsen, på riksväg 66, som föraren ska ha somnat och då kört av vägen. Både räddningstjänst och ambulans fanns på plats. Enligt uppgifter från räddningstjänsten läckte det spolarvätska från bilen. Ingen ska ha ska ha kommit till skada i olyckan enligt räddningstjänsten.

Bil rullade ned i Årbosjön i Sågmyra. I närheten av gamla järnvägen har en bil rullats ner i vattnet i höjd med Sågen. Inga personer ska ha befunnit sig i bilen, enligt SOS Alarm. Larmet kom in kl. 03.04 natten till lördag. Ärendet rör sig om ett bärgningsuppdrag bekräftar Räddningstjänsten Dala Mitt. Det är ännu oklart varför och hur bilen rullade ned i vattnet.

Räddningstjänsten i Svärdsjö kallades till Bengtsheden i Svärdsjö kl. 23.17 under fredagskvällen då en bil stod i lågor. Men det ska inte ha funnits någon spridningsrisk i samband med branden. Varför bilen brunnit är ännu oklart. En bärgare ska även ha anlänt till platsen för att transportera bort bilen.

2017-08-12 13.30