Landsbygdsnytt Dalarna: Markbrand i Huggnora söder om Söderbärke – Torktumlare fattade eld i villa i Mockfjärd

Räddningstjänsten släckte brand vid Huggnora
Klockan 14.53 på fredagseftermiddagen inkom ett larm till SOS Alarm om en eventuell brand vid järnvägsspåret i Huggnora söder om Söderbärke i Smedjebackens kommun. Det sades vara rök vid järnvägsbron i höjd med Huggnora. När Smedjebackens räddningstjänst kom på plats brann det i några slipers. Det var dock inte någon fara att branden skulle sprida sig. Tågtrafiken stängdes av i samband med släckningsarbetet men kunde sedan släppas på igen.

Brand i tvättstuga i villa i Mockfjärd – torktumlare fattade eld
En villa i Borgsheden i Mockfjärd rökfylldes. Det var på fredagskvällen vid klockan 22.00-tiden som SOS Alarm rapporterade om en brand i en villa i Mockfjärd. Det var en brand i en tvättstuga efter att en torktumlare fattat eld. Räddningstjänsten i Mockfjärd fick där efter ut torktumlaren från fastigheten. Räddningstjänsten höll på med en rökventilering av villan och beräknades vara klart klockan 23.15.
– Läget på platsen är lugnt, sa Magnus Jonsson, insatsledare vid räddningstjänsten Dala Mitt i går. Vi vet inte vad som orsakade branden men i och med att det är en torktumlare det rör sig om så skulle det kunna vara något tekniskt fel.

2017-08-12 13.00